închide

Cristina Neagu, interul stânga al echipei naționale a României și al campioanei Muntenegrului, Buducnost Podgorica, a fost desemnată de către Federația Internațională de Handbal drept cea mai bună handbalistă a anului 2015.

Românca în vârstă de 27 de ani a fost declarată astăzi de către Federația Internațională de Handbal drept cea mai bună handbalistă a lumii în anul 2015. Cristina Neagu a mai cucerit acest titlu și în anul 2010, când a cucerit bronzul la Campionatul European din Danemarca. Tot în Danemarca, la o distanță de cinci ani, Cristina a cucerit bronzul Campionatului Mondial. La turneul final din 2015, Cristina a fost desemnată cel mai bun inter al Mondialului, dar și cea mai valoroasă handbalistă a turneului.

Pe lângă bronzul cucerit cu naționala României, Cristina Neagu a avut un sezon de vis și cu echipa de club. A cucerit pentru prima dată un trofeu al Ligii Campionilor, alături de Buducnost Podgorica, după o finală controlată în totalitate de gruparea muntenegreană în fața Larvik-ului. Pe lângă asta, Cristina Neagu a fost desemnată și cea mai bună marcatoare a Ligii Campionilor, alături de Andrea Penezici, ambele marcând 102 goluri.

În acest moment, Cristina Neagu se pregătește pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, unde românca își dorește să câștige o medalie cu naționala României.

Conform informaților oferite de către Federația Internațională de Handbal, Cristina Neagu a primit 72,9% din voturile fanilor și 50,5% din voturile jurnaliștilor.

Sursă Foto: Facebook Heart of Handball

 

Tags : Cea mai bună handbalistă a lumiiCristina Neaguihf

Adaugă un răspuns