închide
Liga Campionilor

CSM București e noua regină a Europei! Victorie după aruncările de la 7m pentru campioana României!

Prima parte a meciului a fost una echilibrată, ambele formații având avantaj pe tabela de marcaj în cele 30 de minute. Startul meciului a aparținut fostei campioane a Europei, Gyori, după ce a deschis scorul abia în minutul 4, prin reușita pivotului Heidi Loke. Jelena Grubisic și-a continuat prestația excelentă în poartă și a ținut CSM-ul în joc, iar în minutul 7, scorul era de 2-2. Isabelle Gullden a fost omul primei reprize pentru CSM București, marcatoare a 8 goluri. Gyori s-a distanțat pe tabelă în minutul 20, când a avut un avantaj de două goluri, scor 8-6, după un gol marcat de Aniko Kovacsics, moment în care Kim Rasmunsen a cerut timp de odihnă. Bucureștencele s-au montat rapid, au egalat, iar în finalul reprizei au reușit să preia conducerea, scor 13-12, după ce Gullden a marcat un gol de la 7 m.

Debutul reprizei secunde a aparținut în totalitate CSM-ului din București care s-a distanțat chiar și la două goluri după un gol marcat de la 7 m de aceeași Isabelle Gullden. Gyor a revenit în joc rapid și a egalat la 14, grație reușitei Eduardei Amorim. Partea a doua a meciului a fost una echilibrată, Gyori s-a distanțat din nou la două goluri, scor 19-17, însă CSM a revenit în forță. Ultimul minut al meciului a fost unul de infarct. Gorbicz a înscris pentru 22-21 în minutul 29:45, iar imediat după, Kim Rasmusen a cerut time-out pentru a pregăti ultimele 15 secunde ale meciului. Linea Torstenson a înscris cu 3 secunde înainte de final și a dus CSM-ul în prelungiri.

Prima repriză de prelungiri a fost a Gyor-ului care a marcat de două ori, în timp ce bucureștencele de la CSM nu au înscris niciun gol, iar mai mult decât atât, Aurelia Brădeanu a fost eliminată pe timp de două minute. CSM a început perfect repriza a doua de prelungiri, iar Linea Tortenson a marcat golul de 23-24, însă Groot a replicat rapid și a dus Gyor-ul la două goluri, scor 25-23. Manea a readus speranțele CSM-ului după un gol de pe semicercul de 6 m, iar CSM a revenit din nou pe tabelă la un gol, scor 25-24. CSM a egalat din nou și meciul se decide prin aruncările de la 7m.

CSM a înscris primul gol prin Gullden față în față cu Grimsbo. Kovacsics a marcat pentru Gyori în fața Jelenei Grubisic. Martin înscrie față în față cu Eva Kiss. Pessoa a parat șutul lui Nycke Groot, iar Rodrigues a înscris pentru CSM. Pessoa a parat și șutul lui Heidi Loke, iar șansele CSM-ului au cresc substanțial. Mica Brădeanu a marcat golul victoriei, iar CSM a câștigat Liga Campionilor.

Tags : csm bucureștifinal fourGyori Audi ETOhandbal

Adaugă un răspuns