închide
Liga Campionilor

CSM reușește prima victorie acasă din istorie împotriva lui Gyor

CSM reușește prima victorie din istoria de peste un deceniu împotriva lui Gyor, pe teren propriu, în prima etapă din grupele principale ale Ligii Campionilor, 28-22 (13-11). Campioana României trece pe primul loc în Grupa I principală. 

Cea mai bună marcatoarea a CSM-ului e Amanda Kurtovic cu 8 goluri.

CSM marchează primul gol în minutul 5 al partidei. Neagu transformă o aruncare de la 7 metri, 1-3. Gullden ratase una cu câteva minute înainte.

Cristina Neagu dă trezirea bucureștencelor și egalează la 3 în minutul 10. Grubisic apără, iar Hagaman o aduce pe CSM pentru prima dată în avantaj, 4-3.

CSM rămâne la conducere până în minutul 17 când Mork aruncă puternic de pe picioare și face 7 la 6. 

Faza se repetă aproape la indigo câteva minute mai târziu. Norvegianca aruncă de lângă Neagu, tot de pe picioare, și o învinge pe Paula Ungureanu în minutul 25, 11-10. 

CSM se apără foarte bine în ultimele minute ale prime reprize. Bucureștencele întorc rezultatul, ba chiar se distanțează la 2 goluri pentru prima dată în acest meci prin Amanda Kurtovic, care finalizează cu încredere un contraatac faza a doua. 

Paula Ungureanu menține nota bună a defensivei scoțând o minge în fața lui Gorbicz și CSM reușește să se ducă la 3 goluri în față.

Apărarea merge ceas, iar Bella Gullden reușește să recupereze o minge și lansează un contraatac către conaționala Hagman. Extrema e încadrată de două jucătoare ale lui Gyor, dar se dă doar fault, fără eliminare. 

Tot Kurtovic e cea care marchează pentru o diferență superioară. Norvegiancă înscrie în minutul 37 pentru 20-16.

Apărarea CSM-ului nu ia gol în inferioritate numerică, iar, în atac, proaspăt intrata Niombla marchează pentru 20-15 dintr-o acțiune luată pe cont propriu. 

Bucureștencele fac și spectacol. Mehmedovic finalizează o serie de pase succesive cu o aeriană în minutul 56, 26-21.

Gullden stabilește cel mai consistent avantaj pentru CSM, în ultimul minut de joc, de la 7 metri. 

În etapa următoare, CSM București o va întâlni, în deplasare, pe Midtjylland, pe 4 februarie. 

Sursa foto: CSM București – Facebook

Tags : csmgulldengyorKurtovicliga campionilorneagu
Adrian Stoica

Autor Adrian Stoica

Am jucat handbal 8 ani și în 2015 cineva mi-a dat o legitimație de presă. Se pare că mi-am luat-o cap și, cu ajutorul prietenilor, am pus pe picioare acest site. Studii în jurnalism n-am. Când mă prefăceam că mă duc la facultate o făceam la Poli, secția germană. Pasiunea pentru jurnalism am avut-o însă de mic. Cred că am învățat să citesc, doar ca să pot citi ziarele.

Adaugă un răspuns