închide
Echipa Națională

Denisa Dedu, eroina serii! România câștigă în stil de mare campioană în fața Rusiei!

Naționala feminină de handbal a României a câștigat prima partidă de la acest Campionat European, după ce a învins reprezentativa similară a Rusiei, scor 22-17. Denisa Dedu a fost declarată jucătoarea meciului, având un procentaj de 56% de mingi salvate.

Cu o surpriză pregătită de Martin Ambros în ”primul 7”, titularizarea Denisei Dedu, România a început partida în fața campioanei olimpice, Rusia, în forță. După aproximativ 16 minute scurse din prima parte a meciului, tricolorele antrenate de Martin Ambros și Costică Buceschi au avut un avantaj de cinci goluri pe tabelă, scor 7-2, grație paradelor Denisei Dedu care a prins o zi excelentă. După un time-out cerut de Evgheni Trefilov, Rusia a revenit în joc, iar la pauză scorul a fost de 11-9 în favoarea României.

Partea a doua a meciului a debutat cu multe greșeli în ambele părți. Rusia a egalat la 11 după doar trei minute scurse din partea secundă, moment în care Martin Ambros a cerut timp de odihnă. După trei goluri consecutive marcate de centrul Eliza Buceschi, România revine în avantaj, scor 16-14. Tabela a înghețat la scorul de 16-14 în favoarea României, timp de 12 minute. În cele din urmă, România revine spectaculos în meci, iar Cristina Neagu duce scorul la 19-17. Aneta Udriștoiu a marcat ultimul gol al meciului, după o repunere greșită a Rusiei. În final, România învinge Rusia cu scorul de 22-17. Cele mai bune marcatoare ale României au fost Eliza Buceschi și Cristina Neagu cu câte 7 reușite fiecare.

Denisa Dedu a fost declarată MVP-ul partidei, având un procentaj de 56% (22/39) de mingi parate.

Sursă Foto: Digisport.ro

Tags : Campionatul EuropeanDenisa DeduhandbalromaniaRusiaVictorie
Ramona Sion

Autor Ramona Sion

Adaugă un răspuns