închide
Liga Națională

Lună de foc! O echipa de top va intalni doar adversari puternici in ianuarie

Lună plină pentru Corona • Echipa lui Costică Buceschi va disputa patru meciuri până la finalul lui ianuarie, toate cu echipe care vor în cupele europene.

După o pauză de mai bine de o lună şi jumătate, echipa de handbal Corona Braşov revine la meciurile oficiale, primul din 2018 fiind cel cu Dunărea Brăila, programat miercuri, la ora 20.00, la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi”. Partida contează pentru etapa a 11-a din Liga Florilor, Buceschi&co urmând a încheia turul de campionat printr-o serie dificilă, care mai cuprinde, în următoarele două săptămâni, dueluri cu SCM Craiova (acasă, 18 ianuarie) şi CSM Bistriţa (deplasare, 21 ianuarie).

Mai mult, în prima etapă din retur (28 ianuarie), formaţia braşoveană se va deplasa la HCM Râmnicu Vâlcea. „Este un început de an greu pentru noi, cu patru meciuri dificile. Vom întâlni contracandidate în lupta pentru primele poziții. Brăila este o echipă care a făcut și meciuri bune, însă a avut și rezultate surprinzătoare. Îmi doresc să jucăm la fel de bine cum am făcut-o în meciurile de pregătire. Grupul este mai omogen, relațiile de joc sunt mai bune, fetele se simt mai bine decât în prima parte a sezonului, însă aceste lucruri trebuie să se vadă pe teren și în rezultatele pe care le vom avea”, a declarat antrenorul Costică Buceschi.

Acesta speră ca până la ora jocului cu Dunărea Brăila să le poată recupera pe Teodora Bloj, Cristina Creţu şi Sorina Tîrcă, uşor accidentate.

„Ne așteaptă un meci greu cu Brăila, o echipă valoroasă. Noi ne-am pregătit foarte bine în această perioadă de iarnă, simţim că ne-am mai omogenizat, ne-am simţit foarte bine în partidele amicale şi sperăm să începem anul cu o victorie”, a spus şi extrema Marilena Neagu (foto).

De asemenea, pivotul Timea Tătar se aşteaptă la o partidă dificilă cu Dunărea Brăila, însă consideră că „lotul nostru este superior şi chiar dacă în toamnă am suferit la capitolul omogenitate, am arătat bine în partidele amicale şi suntem pe drumul cel bun”. Caseta „Sunt încrezător că ne vom îndeplini obiectivele” Preşedintele ASC Corona, Liviu Dragomir, consideră că echipa de handbal îşi poate îndeplini obiectivul pentru sezonul actual, acela de a accede în cupele europene: „Sunt convins că ne vom îndeplini obiectivele propuse și că echipa de handbal se va califica în cupele europene. Este un nou început, urmează meciuri grele, dacă vom câștiga cu Brăila și Craiova, ne vom apropia de țelul pe care îl avem”.

Tags : brasovBuceschicoronatatar

Adaugă un răspuns