închide
Campionatul EuropeanHandbal Internațional

Retragere în glorie ! Cuplul Sorin Dinu – Constantin Din va arbitra finala mică a Campionatului European din Croația !

Campionatul European de handbal masculin din Croația a ajuns în fazele finale, iar Federația Europeană a desemnat cuplurile care vor “împărți dreptatea” în lupta pentru titlul continental. România are un mare motiv de bucurie, dar și de mândrie, deoarece cuplul Sorin Dinu – Constantin Din n-a fost lăsat în afara “listei” și va conduce finala mică a competiției. După o carieră strălucitoare la nivel internațional, cuplul de arbitrii români a fost răsplătit pe măsura și va decide câștigătoarea medaliilor de bronz la turneul final găzduit de Croația.

Recompensele unei cariere de excepție 

Sorin Dinu s-a născut pe 21 decembrie 1968, la Balş, în judeţul Olt, în timp ce Constantin Din s-a născut pe data de 29 noiembrie 1968 în Bucureşti.  Cei doi arbitrează împreună de 19 ani, iar primul meci condus în Liga Națională a fost partida dintre Fibrexnylon Săvineşti și Remin Deva. Dinu și Din au primit ecuson EHF în octombrie 2000, iar cel IHF, cinci ani mai târziu. Cei doi arbitrii români au arătat că au “stofă” încă din 2005, când au fost delegați la finala Campioantului Mondial feminin de Tineret, dintre Norvegia și Rusia.

Sorin Dinu şi Constantin Din au în palmares trei Campionate Mondiale, trei Campionate Europene şi o ediţie a Jocurilor Olimpice, în 2008, la Beijing, unde au condus finala mică a turneului masculin, însă recunoașterea absolută a venit în mai 2015, când cei doi români au arbitrat finala Ligii Campionilor la masculin, dintre Barcelona și Veszprem.

Cuplul numărul 1 al României se află la capătul unei cariere de excepție la nivel internațional, o carieră ce nu a fost “umbrită” de niciun meci care să poată pune la îndoială valoarea și onestitatea celor doi cavaleri ai fluierului.

Campionatul Mondial din Croația va continua în 26 ianuarie, cu meciul pentru locul 5-6, dintre Croația și Cehia și cu semifinalele competiției. Franța va întâlni Spania, într-un clasic al handbalului mondial, în timp ce Danemarca și Suedia se vor confrunta în “semifinala nordului”.

Finalele turneului continental din Croația vor avea loc duminică, 28 ianuarie.

Adaugă un răspuns