închide
Campionatul European

În sfârșit! Spania câștigă pentru prima dată medalia de aur la Europene după 4 finale pierdute

Spania câștiga în fața Suediei 29-23 (14-12) pentru prima dată medalia de aur la Campionatul European. Ibericii au mai ajuns de 4 ori în acestă fază, dar au pierdut de fiecare dată. 

Meciul începe într-un ritm foarte alert, cu multe goluri marcate. Suedia e prima care ia un avantaj de 2 goluri în minutul 11, 6-4. 

Spania cere timp de odihnă, dar cei care marcheză primii sunt tot nordicii consolidându-și avansul 7-4.

Ritmul se temperează. 

Suedia se duce încă o dată la trei lungimi. Hampus Wane înscrie de pe extremă la capătul unor pase succesive pentru 9 la 6. 

Spania se apropie la doar un gol în minutul 23, 9-10, dar nu reușește să egaleze.

Suedia revine la cota 3 prin Jesper Nielsen care îl lobează de pe 6 metri pe Sterbik și face 12-9.

În criză de timp, Spania e împinsă în joc pasiv iar Suedia recuprează și se duce încă o dată la 3 goluri, 14-11. Spania reduce din diferență și Suediei îi mai rămân 20 de secunde pentru ultimul atac. 

În prima repriză, Suedia s-a apărat excelent. Munca defensivă a fost completată excelent de portarul Applegren. 

14-12 se termină prima parte.

Spania începe în forță, iar în minutul 32 Sole egalează la 14. Același Sole îi duce pe spanioli în avantaj pentru prima dată în acest meci transformând o aruncare de la 7 metri. 

Tot jucătorul consacrat la Granollers are șansa să ducă Spania la 3 goluri, dar Applegren scoate aruncarea de pedeapsă.

Suedia pierde copilărește mingea și, la câteva secunde după ratarea lui Sole, Spania se duce la 3 goluri pentru prima dată în acest meci 18-15.

Balanguer catapultează o minge direct în plasă și mărește avantajul Spaniei, 19-15. Suedia cere devreme ultimul timp de odihnă.

Nici după time-out soluțiile nu vin. Extrema Suediei aruncă dintr-un unghi foarte mic, iar pe următorul atac Spania se distanțează la 5 goluri, 20-15. 

Sterbik se evidențiază și el cu paradă spectaculoasă, iar în atac Spania obține 7 metri pe care Dushebaeev îl transformă pentru 22-16.

Suedia lasă poarta goală, pierde mingea, iar Balaguer marchează pentru 23-16, iar fiesta fanilor spanioli începe înainte ca sirena să se audă în sala din Zagreb. 

Jucătorul meciul a fost desemnat Arpad Sterbik, portarul Spaniei.

Sursa foto: http://cro2018.ehf-euro.com/ – (c) Nebojsa Tejic

 

Tags : euro 2018finalaSpaniasuediazagreb
Adrian Stoica

Autor Adrian Stoica

Am jucat handbal 8 ani și în 2015 cineva mi-a dat o legitimație de presă. Se pare că mi-am luat-o cap și, cu ajutorul prietenilor, am pus pe picioare acest site. Studii în jurnalism n-am. Când mă prefăceam că mă duc la facultate o făceam la Poli, secția germană. Pasiunea pentru jurnalism am avut-o însă de mic. Cred că am învățat să citesc, doar ca să pot citi ziarele.

Adaugă un răspuns