închide

CSM Bucureşti îşi păstrează locul de lider în prima grupă principală din Champions League şi învinge FC Midtjylland, scor 31 – 26 (16 – 13) în cel de-al 8-lea meci al campionatului.

Duel al portarilor, al ingeniozităţii ofensive şi al eliminărilor: prima jumătate a partidei a fost dominată de echipa din Bucureşti, susţinută pe linia porţii de Paula Ungureanu şi propulsată eficient de acţiunile cu pivotul – atât Marit Frafjord, cât şi Oana Manea (şi, într-o mică măsură, chiar şi Cristina Neagu) şi-au demonstrat măiestria în faţa portarului advers, Englert.

Jumătatea a doua a fost martora revenirii în forţă a danezelor de la vestiar, care au reuşit până în minutul 45 să egaleze şi chiar să conducă (cu un singur punct) campioana en-titre (21 – 21), profitând de ziua proastă a Bellei Gullden şi dozorganizarea generală a defensivei.

Eliminările în tabăra „tigroaicelor” au curs una după alta, dar nici fetele din tabăra adversă nu au fost mai prejos.

A fost nevoie de 10 minute tensionate pentru ca echipa antrenată de Helle Thomsen să se distanţeze din nou confortabil la 4 goluri.

Şi în repriza a doua, tot jocul cu pivotul a adus cele mai clare goluri, spre sfârşitul confruntării Frafjord arătând epuizată.

La capitolul goluri din poartă în poartă, tot CSM a ieşit câştigătoare – 2-1, cu ce-a de-a doua reuşită marca Jelena Grubisic, de pe propriul semicerc.

Cristina Neagu a marcat 10 goluri, apropiindu-se de Iveta Luzumova, lidera clasamentului marcatoarelor şi depăşind-o pe Veronica Kristiansen, care nu a înscris decât de 3 ori în poarta tigroaicelor.

Au marcat: Neagu 10, Frafjord 8, Kurtovic 4, Manea 2, Gullden 2, Udriștioiu 1, Niombla 1, Hagman 1, Mehmedovic 1, Grubisic 1, Grubisic și Paula, câte 9 parade.

Pentru CSM Bucureşti urmează duelul cu ocupanta locului 2 în grupă, Rostov-Don, duminică, 11 februarie, ora 18:00 – Sala Polivalentă din Bucureşti.

Foto: Handbal Feminin facebook/EHF TV.

Tags : Cristina Neagucsm bucureștiFC midtjyllandJelena Grubisicmarit frafjordPaula Ungureanuveronica kristiansen

Adaugă un răspuns