închide
Campionatul European

ZIUA 13 S-au decis semifinalele Campionatului European

În prima semifinală se vor întâlni Franța și Germania Spania, vineri, de la ora 19.00, iar în a doua Danemarca va juca contra Norvegiei, de la ora 21.00.

Croația se va lupta cu Cehia pentru locul 5, tot vineri, de la 16.15. 

Grupa I

Serbia-Belarus 27-32 (11-16)

Prima partidă a etapei nu avea cum să mai conteze pentru calificarea în careul de ași sau în meciul pentru locurile 5-6. Belarus a evitat doar ultimul loc al grupei.

Suedia-Norvegia 25-28 (11-12)

Suedia avea nevoie de victorie ca să-și asigure calificarea în faza următoare, fără să mai depindă de ultimul meci. Norvegia a reușit, însă, victoria, iar suedezii au așteptat cu emoții ultima partidă a grupei. 

Croația-Franța 27-30 (13-19)

Gazdele competiției nu aveau voie să piardă ca să se califice în semifinale. Tactica lui Rino Cervar, de a scoate portarul chiar și când echipa sa nu avea un om în minus, s-a dovedit falimentară în fața redutabilei echipe a Franței. Victoria Franței a însemnat și calificarea Suediei în semifinale. 

Captură Flashscore

Grupa II

Slovenia-Cehia 26-26 (11-12)

Primul meci al grupei putea să încurce serios calculele, însă egalul nu a avantajat pe nimeni. 

Macedonia-Danemarca 20-31 (12-12)

Deja calificați în semifinale, nordicii au trecut ușor de Macedonia conducând chiar și la 12 lungimi, în finalul reprizei secunde. 

Germania-Spania 27-31 (13-14)

Spania și-a luat revanșa în fața Germaniei după finala pierdută din ediția trecute a CE, 17-24, și și-a asigurat un loc în semifinalele competiției. 

Captură Flashscore

 

Sursa foto: http://cro2018.ehf-euro.com/ – (c) Nebojsa Tejic

Tags : semifinaleultima etapăziua 13
Adrian Stoica

Autor Adrian Stoica

Am jucat handbal 8 ani și în 2015 cineva mi-a dat o legitimație de presă. Se pare că mi-am luat-o cap și, cu ajutorul prietenilor, am pus pe picioare acest site. Studii în jurnalism n-am. Când mă prefăceam că mă duc la facultate o făceam la Poli, secția germană. Pasiunea pentru jurnalism am avut-o însă de mic. Cred că am învățat să citesc, doar ca să pot citi ziarele.

Adaugă un răspuns